Vietä elämäsi kesä Outokummulla

Kesätyömahdollisuudet Outokummun Tornion tehtailla ja Kemin kaivoksella

Kesätyöntekijät sijaistavat vakituista henkilöstöä lomakauden aikana. Kesätyöntekijämme ovat 18 vuotta täyttäneitä henkilöitä, joilla on tinkimätön turvallisuusasenne ja reipas ote työntekoon.

Kesätyöhakumme vuodelle 2023 on päättynyt. Kiitokset kaikille hakemuksensa lähettäneille! Kanssamme työskentelee jälleen noin 500 kesätyöntekijää eri tehtävissä.

Kesätyöhakumme käynnistyy tyypillisesti alkuvuodesta ja jatkuu toukokuulle asti. Outokummun Tornion tehtaille ja Kemin kaivokselle tarvitaan kesätyöntekijöitä prosessi- ja kunnossapitotehtäviin sekä työnjohto- ja asiantuntijatehtäviin. Kesätyöt alkavat aina kattavalla perehdytyksellä ja turvallisuuskoulutuksella. Me tarjoamme sinulle ainutlaatuisen tilaisuuden hankkia kokemusta tulevaisuutta varten:

  • Pääset kehittämään taitojasi monipuolisten ja mielenkiintoisten työtehtävien kautta.
  • Näet aitiopaikalta modernin digitalisoituvan terästeollisuuden työympäristön.
  • Työskentelet turvallisesti ja ammattilaisten perehdyttämänä.
Outokummun Tornion tehtailla ja Kemin kaivoksessa työskentelee noin 2 200 alansa huippuosaajaa. Ammattitaitoinen henkilöstö on Outokummun tärkein voimavara. Kansainvälisessä yhtiössämme on monipuoliset mahdollisuudet kehittyä erilaisissa työtehtävissä. Kesätyö Outokummulla tarjoaa mahdollisuuden investoida tulevaisuuteen!

 

Kesätyöntekijöiden kokemuksia

Katariina Ukonaho

Katariina Ukonaho, mekaanisen kunnossapidon aluetyönjohtoharjoittelija, Tornion terästehdas

“Työskentelen kylmävalssaamon käsittelylinjalla. Tehtäviini lukeutuvat mm. huoltoseisakkien vetäminen ja ongelmanratkaisu vaikkapa silloin kun joku kone menee rikki. Edistän yhdessä asentajien kanssa sitä, että linja saadaan mahdollisimman pian taas pyörimään.

Opiskelen Oulun ammattikorkeakoulussa konetekniikkaa toista vuotta ja suuntaudun tuotantotekniikkaan. Tämä on toinen kesäni Outokummulla. Viime kesänä toimin samalla linjalla kunnossapitoasentajana, nyt ensi kertaa työnjohdossa. 

Koulussa käytiin läpi laitteita teoriassa ja nyt tuota osaamista pääsee käytännössä soveltamaan päivittäisessä työssä. Olen oppinut paljon isoja kokonaisuuksia aina linjojen toiminnasta, kunnossapidosta ja töiden organisoinnista johtamistaitoihin. Vastaan muun muassa asentajien töiden sujuvuudesta, mutta koskaan en ole jäänyt työssäni yksin. Aina on saanut apua ongelmiin muilta.

Parasta Outokummulla onkin ehdottomasti työilmapiiri. Tiukan paikan tullen apu on lähellä. Työkulttuuri täällä on rohkaiseva ja kannustaa ottamaan vastuuta. Suosittelen Outokumpua kaikille kiinnostuneille, koska täällä on todella monipuolinen tarjonta.”

 

Mirko Hirvonsalo

Mirko Hirvonsalo, prosessiharjoittelija raaka-ainekäsittelyssä, Tornion terässulatto

“Tärkeimmät tehtävät työssäni ovat raaka-aineiden vastaanottaminen ja laadunvalvonta. Raaka-aineita saapuu mm. rekoilla raaka-aineiden vastaanottoon tarkistan, että laatu on speksien mukaista. Ohjaan raaka-aineen oikeaan purkupaikkaan ja valvon samalla, että kuljettajan toiminta purkutilanteessa on turvallista.

Opiskelen toista vuotta tuotantotaloutta Oulussa ja tämä on ensimmäinen kesäni Outokummulla. Tehtaat kiinnostivat, joten laitoin hakemuskirjeen ja minulle soitettiin pian takaisin haastattelun merkeissä.

Olen oppinut, kuinka tehtaalla työskennellään, miten tällainen isompi sulatto toimii ja kuinka turvallisuus otetaan oikeaoppisesti huomioon. Täällä on mahdollisuus vaikuttaa, minkälaisiin tehtäviin haluaa keskittyä. Omaa opintopolkua kykenee siten itse ohjaamaan haluamaansa suuntaan. Outokummulta saatu kokemus auttaa myös jatkossa valitsemaan entistä tehokkaammin oikeat kurssit opinnoissa.

Kesätyönantajana Outokumpu on varma ja luotettava työnantaja. Ensimmäisen viikon jälkeen tiedät, kuinka asiat tulevat toimimaan seuraavat neljä kuukautta. Täällä saa hyvät eväät sekä työelämään että opintoihin ja tehdasympäristönä Outokumpu on monipuolinen ja mielenkiintoinen.”

 

Juho Röytiö

Juho Röytiö, ferrokromitehtaan aluetyönjohtoharjoittelija, Tornion terästehdas

“Opiskelen tuotantotaloutta Oulun yliopistossa ja nyt on kolmas kesä Outokummulla menossa. Ensimmäiset kaksi kesää olin tällä samalla sulatolla prosessissa sulankäsittelijänä ja nyt ensimmäistä kesää työnjohtohommissa. Tänä vuonna olen oppinut esimiestaitoja, monesti vähän haastavissakin tilanteissa, sekä kokonaisuuksien hallintaa. Lisäksi kokemusta on kertynyt prosessiliiketoiminnan perusperiaatteista isossa pörssiyrityksessä.

Kaikki lähtee toki kattavasta perehdytyksestä. Oman kokemukseni mukaan kaikkea uskaltaa kysyä ja kaikessa tuetaan. Vastuuta annetaan aidosti ja tehtäviä monipuolisesti. Teoriana opittua pääsee kokeilemaan täällä käytännössä. Tehtäväkentät ovat hyvinkin monipuoliset ja laajat. Prosessipaikkoja on useampia ja tehtäviin lukeutuvat päivittäinen lähiesimiestyö, töiden ja toiminnan suunnittelu ja organisointi, tilausten tekeminen sekä yhteistyö monien ulkoisten ja sisäisten sidosryhmien kanssa.

Outokumpu on mielestäni jopa moitteeton työnantaja. Kesätyöntekijöitä arvostetaan ja vakaassa yhtiössä palkkakin tulee ajallaan. Ympäristönä tehdas on varsin uniikki ja jokaisella jää varmasti jotain käteen työharjoittelusta. Opintojenkin aikana tarjoutuu monipuolisia mahdollisuuksia etenemiseen jopa työnjohtamisessa ja asiantuntijatehtävissä.”  

 

Kesätyöhakumme vuodelle 2023 on päättynyt. Lämmin kiitos kaikille hakemuksen lähettäneille!
Kaikki avoimet työtehtävämme näet Open positions -sivultamme

Outokumpu on mukana Vastuullinen kesäduuni -kampanjassa. 

 

VKD logo

 

Palautetta kesätyöntekijöiltä

”Tukea löytyy aina tarvittaessa.”         ”Outokumpu antaa erinomaisen ponnahduslaudan työuralle.”      ”Outokumpu on reilu työnantaja.”

Kesätyöhaku työntekijätehtäviin Tornion tehtaille ja Kemin kaivokselle

Kesätyöhaku työnjohto- ja asiantuntijatehtäviin Tornion tehtaille ja Kemin kaivokselle

Usein kysytyt kysymykset kesätyöstä

Lue kesätöiden tehtävänkuvaukset

Tuotannon prosessitehtävät
Kunnossapitotehtävät
Työnjohtotehtävät tuotannossa ja kunnossapidossa 
Laboratoriotehtävät
Tilaus–toimitus-ketjun asiantuntijatehtävät
Työsuojelun ja ympäristönsuojelun asiantuntijatehtävät
IT-asiantuntijatehtävät
Logistiikan tehtävät

Tutustu lisää 

Lue lisää toimipaikoistamme, avoimista työtehtävistä ja työskentelystä Outokummulla.

Tornio, Finland
Tornio, Finland – Ferrochrome
Kemi Mine, Finland
Meet our people
Our open positions
Working with us
Kesätyöt – Usein kysytyt kysymykset