Automationselektriker

Automationselektriker för skiftgång

Vi söker nu en automationselektriker till vår produktion på Outokumpu Nyby i Torshälla.

 

Vårt erbjudande

Vi på Outokumpu vill växa och utvecklas tillsammans med dig. Här erbjuds du en roll med stora möjligheter till att påverka, förändra och förbättra vår verksamhet. Inom Operations Nyby är vi omkring 250 medarbetare som tillsammans bidrar till en värld som varar för evigt genom produktionen av hållbart rostfritt stål. Hos oss möts du av en fokuserad säkerhets- och förbättringskultur, hög kompetens och god sammanhållning.

Bakgrund

En av våra dedikerade automationselektriker har gått i pension, och vi ser nu efter en kvalificerad ersättare för att fylla den vakanta platsen hos oss på Outokumpu Nyby Operations. Vi söker specifikt en automationselektriker för skiftgång inom vår Underhållsavdelning AU.

Underhållsavdelningen består av flera olika områden, inklusive el/automation, mekanik, fastighet, förråd och media. Rollen som automationselektriker på skift kommer att innebära att du tar hand om avhjälpande underhåll på olika maskinavsnitt i fabriken. Du kommer att samarbeta nära med våra skiftgående mekaniker för att säkerställa att allt rullar på som det ska. Dessutom kommer du att bistå vår avdelning för förebyggande underhåll med planerade uppgifter under perioder utan akuta ärenden.

Automationselektriker på skift rapporterar till AU Chef Tony Fagarasan. 

I befattningen ingår att:

 

 • Installera, underhålla, modifiera och reparera alla elektriska distributionssystem och tillhörande elektrisk utrustning i våra lokaler och på våra maskiner.
 • Utföra arbeten utifrån skapade arbetsorder och återrapportera dessa med en beskrivning av åtgärd, tidsåtgång och använt material i vårt underhållssystem Maximo.
 • Följa de föreskrifter som finns i ”egenkontroll programmet för regelefterlevnad” för arbete med elektriska utrustningar.
 • Vara delaktig som tekniskt sakkunnig vid ombyggnationer och investeringar ur ett underhållsperspektiv
 • Vara stödfunktion för Förebyggande underhåll då inget akut arbete föreligger.
 • Aktivt deltaga i skiftöverlämning vid skiftbyte
 • Medverka aktivt för egen utveckling och utbildning

 

Kompetenskrav:

 • Gymnasieutbildning, El programmet, Underhålls ingenjör med inriktning på automation/el. likvärdig utbildning
 • Kunskap i ritningsläsning
 • God Datorvana och kännedom om Office Paketet
 • Goda Kunskaper i engelska i tal och skrift
 • Teknisk högskoleutbildning, KY utbildning och/eller erfarenhet är meriterande
 • B-körkort är ett krav
 • Kunskap om PLC system är meriterande, företrädelsevis, Siemens och ABB system.
  Utbildning i truck, travers och arbetsplattformar är meriterande

Då befattningen som automationselektriker innebär mycket kontakt med bland annat produktionspersonal, ser vi att du har lätt att samarbeta med andra, har känsla för service och förmåga att prioritera arbetsuppgifter. Du kan ta egna beslut och jobba självständigt i en framåtdrivande anda. Du skall inte heller dra dig för de administrativa uppgifter som kommer med arbetet. En bra förutsättning för att trivas i rollen som automationselektriker är att du har känsla för att analysera och lösa problem.

Vi på Outokumpu Nyby Operations är övertygade om att din kompetens och erfarenhet kommer att vara en värdefull tillgång för vår Underhållsavdelning, och vi ser fram emot att välkomna dig till vårt team. Så skicka din ansökan redan idag!

 

Ansökan & frågor

Om tjänsten har väckt ditt intresse och du känner att du har den kompetens vi söker, skicka in din ansökan och CV senast 1 November via vår karriärsida PeopleDrive.

Urval och intervjuer genomförs löpande så skicka in din ansökan redan idag!

 

För frågor om tjänsten vänligen kontakta Per Eklund, vår underhållschef, på telefonnummer 070-084 90 31. För frågor gällande din ansökan kan du kontakta Adis Martinovic, ansvarig rekryterare, telefonnummer 0700847320

Facklig representant: Mikael Nesterinen (IF Metall), 016- 34 94 95.

APLICAR