Chef för Asset Management

Brinner du för att arbeta strategiskt med underhåll och utveckla driftsäkerheten inom organisationen? Vi på Outokumpu i Avesta söker just nu en förändringsdriven Asset Management Chef till vår underhållsorganisation. Vår vision är att skapa underhåll i världsklass, och nu har du möjligheten att bidra. Välkommen med din ansökan!

Bli en del av vår organisation och Outokumpu - ett världsledande företag inom rostfritt stål, med hög standard, höga mål, och hög pålitlighet. Tillsammans strävar vi efter ett gemensamt mål – en mer hållbar framtid!

Hos oss erbjuds du en roll med stora möjligheter att påverka, förändra och förbättra vår verksamhet. Asset Management är en del av vårt underhåll och fokuserar på driftsäkerheten på vår produktionsutrustning.

Om rollen

I rollen som Chef för Asset Management leder och utvecklar du driftsäkerheten i underhållet som utförs inom avdelningen. Du utvecklar underhållsstrategin baserat på uppsatta nyckeltal och mål. Du ansvarar för att leda utvecklingsbehoven som finns och implementera de nödvändiga förändringarna. Ditt team består av 7 medarbetare. Du samarbetar med underhållsorganisationen och arbetar nära tillsammans med andra Asset Management-chefer och ingenjörer på platsen. Du är med i avdelningens ledningsgrupp.

Huvudsakliga ansvarsområden

  • Samarbetar med andra chefer inom produktionen för att driva kulturell förändring och uppnå produktionsdrivna driftsäkerhetsprocesser
  • Ansvarig för planering/beredning av avdelningen och att den jobbar för ökad tillgänglighet och högre resursutnyttjande.
  • Ansvarig för Asset management och utvecklingen av utrustningshierarkier, kritikalitetsklassningar, SFMEA, underhållsplaner, underhållsstrategier för att minska utrustningsproblem och ökad MTBF
  • Genomför utbildning i Asset management för att öka medvetenheten och engagemanget bland medarbetarna på avdelningen
  • Övervakar utvecklingen av standardarbetsinstruktioner och att dessa innehåller tillräcklig information för att effektivt schemalägga och utföra underhållsarbete
  • Kompetensutveckling av dina medarbetare

Om dig

Du är en ansvarsfull och strukturerad person som prioriterar noggrannhet. Dina analytiska färdigheter utgör grunden för ditt arbete och de beslut du fattar. Du trivs med att arbeta i en föränderlig miljö och hittar nya arbetssätt. Du drivs av att leda och utveckla människor, där din förmåga att lyssna och anpassa dig gör att du kan ta med dig dina medarbetare. För dig är det naturligt att vara kommunikativ och du kan hantera omfattande kontaktytor både internt och externt.

Kvalifikationer

  • Minst en kandidatexamen inom teknik/maskinteknik eller motsvarande erfarenhet som vi anser relevant
  • Du har tidigare arbetslivserfarenhet inom industrin och underhåll
  • Det är en fördel om du har tidigare ledarerfarenhet eller erfarenhet av personalledning
  • Flytande i svenska och engelska, både skriftligt och muntligt

Vi främjar mångfald, jämlikhet och inkludering i Outokumpu. Vi gör allt för att alla medarbetare ska känna sig välkomna och att de blir lika behandlade och har lika möjligheter.

Låter detta intressant?

Skicka in din ansökan senast den 30 september 2023 via vår hemsida. Vi intervjuar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum.

Frågor

Kontakta Henric Hugoson, rekryterande chef, telefonnummer 070–0881105, för frågor gällande tjänsten.

För mer information om din ansökan, kontakta Kajsa Croon, HR-specialist, via e-post på kajsa.croon@outokumpu.com.

För fackliga frågor, kontakta Patrik Sundell (Unionen) per telefon på 070-0881011, eller Gunnar Lindstrand (Sveriges Ingenjörer) per telefon på 070-0881957.

APPLY