Vietä elämäsi kesä Outokummulla

Kesätyömahdollisuudet Outokummun Tornion tehtailla ja Kemin kaivoksella

Kesätyöntekijät sijaistavat vakituista henkilöstöä lomakauden aikana. Kesätyöntekijämme ovat 18 vuotta täyttäneitä henkilöitä, joilla on tinkimätön turvallisuusasenne sekä reipas ote työntekoon.

Outokummun Tornion tehtaille ja Kemin kaivokselle tarvitaan kesätyöntekijöitä prosessi- ja kunnossapitotehtäviin sekä työnjohto- ja asiantuntijatehtäviin.

Me tarjoamme sinulle ainutlaatuisen tilaisuuden hankkia kokemusta tulevaisuutta varten:

  • Pääset kehittämään taitojasi monipuolisten ja mielenkiintoisten työtehtävien kautta.
  • Näet aitiopaikalta modernin digitalisoituvan terästeollisuuden työympäristön.
  • Työskentelet turvallisesti ja ammattilaisten perehdyttämänä.

Outokummun Tornion tehtailla ja Kemin kaivoksessa työskentelee yli 2200 alansa huippuosaajaa. Ammattitaitoinen henkilöstö on Outokummun tärkein voimavara, ja kansainvälisessä yhtiössämme on monipuoliset mahdollisuudet kehittyä urallaan erilaisissa työtehtävissä.

Kesätyö Outokummulla tarjoaa mahdollisuuden investoida tulevaisuuteen! Lähetä hakemuksesi jo tänään.

Katso kaikki kesätyötehtävät Open positions -sivullamme. Valitse Maat-valikosta Suomi ja näet kaikki Suomessa avoinna olevat kesätyöpaikat.

 

Palautetta vuoden 2019 kesätyöntekijöiltä

Kesätyö on antanut minulle hyvää informaatiota tehtaan toiminnasta ja teräksen valmistuksesta.

En olisi olettanut, että pidän työstäni näin paljon. Kaikin puolin hyvä työkokemus.

Hauskaa se on ja vakituisten työntekijöiden kanssa käy tosi hyvin toimeen. Vietän jopa vapaa-aikaakin heidän kanssa ikää katsomatta.

Kesä oli minulle neljäs ja kokemukset ovat olleet positiivisia joka kesä.

 

 

Kesätyöntekijöiden kokemuksia

 

Hanna

Hanna Verronen Ferrokromitehdas, sintraamo

Toisen lapsen syntyessä kampaajana toiminut Hanna Verronen päätti lopettaa päivätyönsä ja lähteä opiskelemaan prosessinhoitajaksi. Toiveena oli päästä irti yrittäjyyden tuomasta epävakaasta arjesta.

”Tämä on ollut ihmeellinen matka, todellinen hyppy tuntemattomaan”, Hanna kuvailee.

Opiskelupaikan valintaan vaikuttivat oma tuttavapiiri ja toimialan hyvä työllisyystilanne. Viime kesänä ensimmäisen vuoden opiskelija oli töissä Outokummun Tornion ferrokromitehtaan sintraamolla työharjoittelussa. Tehdasympäristö tuntui alkuun jännittävältä.

”Tehdasympäristössä äänet paukkuvat ja poksuvat. Kaikki on uutta ja ihmeellistä”, Hanna kuvailee.

Uusissa tilanteissa tukea ja turvaa on saanut työkavereista. Töitä tehdään yhdessä.

”Minut otettiin täällä todella hyvin vastaan ja haettiin ensimmäisenä päivänä töihin portilta asti. Yksin ei tarvinnut mennä minnekään, vaan asiat kerrattiin useaan otteeseen ennen kuin päästettiin itsenäisesti tekemään”, Hanna muistelee.

Rutiinit rytmittävät työpäivää ja aika kuluu Hannan mielestä sutjakkaasti. Hän uskoo, että Outokumpu tarjoaa paljon mahdollisuuksia oppimiseen myös vastaisuudessa.

”Tämä kokemus oli vasta pintaraapaisu kaikesta, mitä täällä tapahtuu. Olen itse toistaiseksi prosessin alkupäässä enkä ole vielä nähnytkään kaikkea, mitä tapahtuu, kun tuotetta valmistetaan”, Hanna tuumaa.

Työyhteisöä hän kehuu vuolaasti:

”Juttelimme juuri toisen kesätyöntekijän kanssa siitä, että haikein mielin täältä lähtee syksyn tullessa”, Hanna miettii.

”Kokemus on ollut ihan täyskymppi”, hän lisää.

 

 

Eetu

Eetu Kujanpää, Kuumavalssaamo

”Hättäily on huonosta.”

Näin toteaa ensimmäistä kesää vuoromestarina Outokummun Tornion tehtaiden kuumavalssaamolla työskennellyt Eetu Kujanpää. Sähkö- ja automaatiotekniikkaa opiskeleva Eetu on omien sanojensa mukaan oppinut ottamaan vastuuta ja tekemään harkittuja päätöksiä.

”Tässä tehtävässä on otettava rauhallisesti. Ei saa ruveta stressaamaan. Parempi on istua alas ja miettiä rauhassa, miten toteuttaa jonkin asian”, Eetu painottaa. Aiemminkin Outokummulla työskennellyt Eetu kehuu työnantajaa varsinkin perehdytyksen suhteen.

”Ei olla hälläväliä-asenteella liikenteessä. Uutena aloittavat otetaan hyvin huomioon ja täällä on monta eri osastoa, jolloin voi valita itseään kiinnostavan”, Eetu painottaa.

Sähkö- ja automaatiotehtäviin hurahtanut vuoromestari lisää, että erityisen mielenkiintoiseksi työn tekee jatkuva kehitys ja muutos. Laitteet muuttuvat ja uudistuvat.

”Siksi pidän tästä alasta. Jos tykkää tekniikasta ja seuraa sen kehitystä, niin tämä on ihan ykköspaikka ja -ala siihen. Koko ajan oppii uutta ja pysyy ajan hermolla”, Eetu korostaa.

 

 

Janrik

Janrik Magga, Terässulatto konekorjaamo

Järjestelmälliseksi itseään kuvaileva Janrik Magga oli viime kesänä töissä kunnossapidon mestarina Outokummun Tornion tehtailla. Työtehtäviin kuuluu muun muassa resurssinhallintaa ja kunnossapidon töitä. Tärkeintä on varmistaa, että töihin ei tule keskeytyksiä.

”Olen aina ollut luonteeltani systemaattinen ja ahdistun, jos asiat ovat levällään tai rikki. Tässä työssä pääsen toteuttamaan itseäni, koska on selvää, mitä pitää saada aikaan ja koska pitää olla valmista”, Janrik kuvailee.

Kiinnostus tekniikkaa kohtaan on herännyt jo lapsena. Alalle hän päätyi isän jalanjäljissä.

”Lapsenakin moottorit kiinnostivat ja olen aina korjannut esimerkiksi autoni itse”, Janrik kertoo.

Esimiesasema kesätyössä auttoi Janrikia löytämään uusia puolia itsestään.

”Olen kasvanut ihmisenä ja huomasin, että tulen ihmisten kanssa toimeen ja osaan johtaa heitä. Se oli vahvuus, joka vähän yllätti ja ominaisuus, jonka löysin itsestäni”, hän tuumaa.

”Olen oppinut tänä kesänä enemmän kuin koskaan aikaisemmin. Aluksi asioita oppi kantapään kautta ja työ oli haastavaa, mutta pidin juuri siitä, että näin oli”, Janrik lisää.

Kolmantena tärkeänä merkityksellisyyteen vaikuttavana tekijänä Janrik mainitsee mahtavat työtoverinsa. Samat mielenkiinnon kohteet, huumorintaju ja henki ovat luoneet elinikäisiä ystävyyssuhteita.

”Asentajien puolelta löytyi paljon kavereita, joita näen varmasti vastaisuudessakin. Olemme kaikki pohjoisemmasta kotoisin ja ainakin itse sujahdin porukkaan helposti. Tuntuu ihan siltä, kuin kotiseudulla olisi”, Janrik iloitsee.

 

 

 

Katso kaikki kesätyötehtävät Open positions -sivultamme. Valitse Maat-valikosta Suomi ja näet kaikki Suomessa avoinna olevat kesätyöpaikat.

Outokumpu on mukana Vastuullinen kesäduuni -kampanjassa.

 

VKD logo