Produktionsplanerare till Supply Chain (SCM) på Outokumpu i Degerfors

Application Start Date29 JAN 2018
Applcation End Date02 MAR 2018
CountrySweden
LocationDegerfors
Functional AreaSupply Chain
Career LevelProfessionals
CompanyOSAB, Degerfors Stainless

​Outokumpu is a global leader in stainless steel. We create advanced materials that are efficient, long lasting and recyclable – thus building a world that lasts forever. Stainless steel, invented a century ago, is an ideal material to create lasting solutions in demanding applications from cutlery to bridges, energy and medical equipment: it is 100% recyclable, corrosion-resistant, maintenance-free, durable and hygienic. Outokumpu employs 10 000 professionals in more than 30 countries, with headquarters in Helsinki, Finland and shares listed in Nasdaq Helsinki.

Om Tjänsten
Som produktionsplanerare hos oss får du en viktig roll med många kontaktytor. I din roll har du ett helhetsperspektiv på vårt produktionsflöde inkl. lager och kommer att ansvara för planeringen av Varma Flödet (produktionens valsverk). Vi ser en stor potential för dig att komma in med idéer och förbättringsförslag då området idag är vår flaskhals. Du får möjligheten att bidra med att ta OEE till en ny nivå genom att ta fram kostnadsoptimerade körningsstrategier.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är:
Skapa tillverkningsorder till våra kundorder (beredning)
Upprätta produktionsplan som med bästa möjliga leveranssäkerhet inom givna ramar för ledtid och lager realiserar huvudplan
Ansvarar för detaljplanering och att produktionsresurser har körplaner
Snabbt agera på avvikelser samt tillfälliga flaskhalsar i produktionsflödet
Underhålla planeringssystem med korrekt data samt analys av utfall

Rollen innebär också
Ständiga förbättringar är en naturlig del av vår vardag och du kommer att bli en viktig del i olika projekt som berör ämnet. Ett utav de största projekten de närmaste åren innefattar bland annat implementeringen av nya planeringssystem. Du kommer vara delaktig i både testningen och införandet av dessa.

I rollen ingår även beredskap.
 
Vem är du?
Du har en högskoleutbildning med logistikinriktning (SCM) eller alternativt en gymnasieexamen och flerårig erfarenhet från liknande arbete.
Erfarenhet från arbete i MPS-system. Meriterande är kunskap om Quintiq.
Goda kunskaper i Office-paketet och analysverktyg så som Qliqview, Cognos etc.
Eftersom vi verkar på en global marknad och ingår i en internationell SCM-funktion samt eftersom ditt arbete kommer att utföras på svenska så förutsätter tjänsten att du har goda kunskaper i svenska och engelska.

Som person är du initiativrik, förändringsbenägen, serviceinriktad och har ett flexibelt förhållningssätt. Med din analytiska förmåga tar du dig ann ditt arbete med en systematik och målmedvetenhet. Du trivs i att arbeta i grupp såväl som självständigt och är inte främmande för att hantera flera arbetsuppgifter parallellt.
 
Frågor
Har du frågor angående tjänsten är du välkommen att kontakta Lars Olsson, Mill Planner QP Degerfors, tel. 47214 alt. 070-6025730. Har du frågor om rekryteringsprocessen så når du Erica Öhman Rohlén, GM HR, på tel. 47130.
 
Ansökan
Du söker tjänsten via denna länk senast 2018-03-02.