Payroll coordinator and Superuser Success Factors

Application Start Date21 MAR 2018
Applcation End Date31 MAR 2018
CountrySweden
LocationAvesta
Functional AreaHuman Resources
Career LevelProfessionals
CompanyOSAB, Avesta Works

Outokumpu är världsledande inom rostfritt stål. Materialet är helt återvinningsbart, underhållsfritt samt mycket starkt och hållbart. Rostfritt stål är en av de viktigaste byggstenarna för en hållbar framtid. Outokumpu har idag cirka 10 000 anställda i mer än 30 länder. Outokumpu är listat på NASDAQ OMX Helsingfors. www.outokumpu.com. Outokumpu Sverige finns på tre orter, Avesta, Nyby och Degerfors och vi ser oss som ett HR Sverige.

Vi erbjuder vi dig ett spännande uppdrag där du får förvalta och utveckla HR systemet i ett internationellt börsnoterat stålföretag.
Du kommer ingå i HR Sverige med placering på kontoret i Avesta, annan placeringsort kan vara möjlig. På plats i Avesta ingår du i ett team bestående av personalchef, tillika Sverigechef, fem HR-specialister och en löne- och systemadministratör. Tillsammans utvecklar och supportar vi verksamheten i Avesta. I din roll supportar du även verksamheterna i Degerfors och Nyby. Vi månar om våra medarbetares hälsa och uppmuntrar till en aktiv livsstil. I Avesta har vi ett rikt utbud av fritidsaktiviteter för våra medarbetare att delta i samt ett fint utrustat gym fritt att använda.

Beskrivning av tjänsten
Ditt huvudsakliga uppdrag är att tillse att Outokumpu Sverige har ett välfungerande HR system samt rätt underlag för att rätt lön betalas ut till våra medarbetare.
Vidare ansvarar du för att systemet är uppdaterat och fungerar som det ska. Du håller dig uppdaterad med lagar och avtal inom området. I ditt dagliga arbete kommer du supportera organisationen gällande löne- och systemfrågor. Du utbildar organisationens chefer samt HR specialister i systemet och du är Sveriges representant i koncernens superuser-nätverk, vilket medför en del resor inom Europa. Statistik, försäkringar och pensioner är också en del av dina arbetsuppgifter.

Kvalifikationer
Vi tror att du har eftergymnasial utbildning inom HR, ekonomi eller IT.
Erfarenhet från liknande arbete med systemansvar och lönearbete.
Goda datorkunskaper
Grundläggande kunskaper inom arbetsrätt och kollektivavtal
God engelska i tal och skrift
Du har ett intresse för siffor
Personliga kompetenser

I arbetet kommer du hantera personlig uppgifter och du behöver därför ha en mycket god integritet. Du kommer utbilda framför allt personal inom HR i systemanvändning och därför är det av vikt att du förstår hur du på bästa sätt lär ut på ett lättfattligt och enkelt sätt. Du har också känsla för god service och gott bemötande. Du är en person som med lätthet sätter igång dina processer själv och driver ditt arbetet framåt.

För mer information om tjänsten kontakta Nils Normark, VP HR Sweden, nils.normark@outokumpu.com eller Sofia Nyman, HR specialist, sofia.nyman@outokumpu.com
Sista ansökningsdag är 31 mars men tveka inte att skicka in din ansökan då vi intervjuar löpande. Ansök via denna länken.

Outokumpu is a global leader in stainless steel. We create advanced materials that are efficient, long lasting and recyclable – thus building a world that lasts forever. Stainless steel, invented a century ago, is an ideal material to create lasting solutions in demanding applications from cutlery to bridges, energy and medical equipment: it is 100% recyclable, corrosion-resistant, maintenance-free, durable and hygienic. Outokumpu employs 10 000 professionals in more than 30 countries, with headquarters in Helsinki, Finland and shares listed in Nasdaq Helsinki.