Mekaniker till Valsverket

Application Start Date26 SEP 2016
Applcation End Date16 OCT 2016
CountrySweden
LocationDegerfors
Functional AreaOperations
Career LevelProfessionals
CompanyOSAB, Degerfors Stainless

Outokumpu är en global marknadsledare inom rostfritt stål. Vi tillverkar avancerade material som är effektiva, hållbara och återvinningsbara och med dem byggs en värld som varar för evigt. Rostfritt stål uppfanns för hundra år sedan och är ett idealiskt val för krävande användningsområden i allt från köksutrustning till broar, energianläggningar och medicinsk utrustning. Det är ett till 100 % återvinningsbart, korrosionsfritt, underhållsfritt, hållfast och hygieniskt material. Outokumpu har över 11000 anställda i över 30 länder med huvudkontor i Helsinki, Finland. Outokumpu är listat på NASDAQ OMX Helsinki. www.outokumpu.com

Till Outokumpu, Operations QP i Degerfors söker vi Mekaniker till Valsverket

Avdelningen för Valsverket består av 57 medarbetare som tillsammans ansvarar för produktion och underhåll. Produkten vi arbetar med är valsad rostfri grovplåt. I gruppen för valsverkets mek-, el- och ugnsunderhåll ingår 21 medarbetare. Arbetet inom avdelningen bedrivs i processform där samverkan inom gruppen och med övriga avsnitt är viktig för att nå ett lyckat resultat men också enskilt där den egna drivkraften och förmåga att arbeta självständigt är betydelsefull. Som mekaniker arbetar du bl.a med att renovera stöd- och arbetsvalspaket, hålla ordning på planmaskinspaketen och lagersaldon. Du deltar även i underhållsarbeten vid planerade stopp och övrigt underhåll när det prioriteras.

Som person har du ett stort engagemang, är teknikintresserad, nyfiken och vill se resultat av ditt arbete. Du är ansvarstagande, säkerhetsmedveten och strukturerad. Du arbetar självständigt, men samverkar också med övriga delar av verksamheten inom ansvarsområdet. Du behöver vara flexibel både avseende arbetstid och arbetsuppgifter.

Du har en gymnasieutbildning från Industriteknik med inriktning mot underhållsteknik, eller motsvarande.
Vi ser gärna att du har minst 5 års tidigare erfarenhet från arbete med förebyggande och avhjälpande underhåll, gärna från tung industri. Du har körkort klass B. Har du truck- och traverskort är det meriterande. Har du dessutom svetskunskap med tillhörande licenser är det en fördel.
Utöver ovanstående innebär rollen att du har kontakt med externa leverantörer och entreprenörer. Mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift är ett krav. För arbete i vårt underhållssystem krävs också datorvana.

Tjänsten är heltid (dagtid) och tillsvidare. Det finns möjlighet till utveckling i arbetet som att lära sig andra befattningar.

Har du frågor angående tjänsten är du välkommen att kontakta Driftchef Per Sundström 0586-47631 eller Driftassistent Stefan Rådberg 0586-47541.

Allmänna frågor besvaras av HR Herbert Wasserfaller tfn 0586-47374.

Ansökan med CV, personligt brev och relevanta betyg sändes till hr.degerfors@outokumpu.com

Sista ansökningsdag 2016-10-16.