Huvudplanerare till Supply Chain (SCM) på Outokumpu PSC Nordic i Degerfors

Application Start Date07 FEB 2018
Applcation End Date21 FEB 2018
CountrySweden
LocationDegerfors
Functional AreaOperations
Career LevelProfessionals
CompanyOSAB, PSC Nordic

VILKA ÄR VI?
Vill du vara med på en spännande resa i ett uppskattat, väletablerat och växande företag? Är planering och materialflöde det du brinner för mest? Hos oss får du en central roll i arbetet med att vidareutveckla Outokumpu PSC Nordic som företag och ytterligare stärka verksamhetens konkurrenskraft

Outokumpu PSC Nordics framgångar beror på kunniga och engagerade medarbetare, en unik maskinpark, och goda kundrelationer. Outokumpu PSC Nordic har specialiserats sig inom områdena vatten, plasmaskärning, bockning samt mekaniserad svetsning i form av pulverbågssvetsning och plasmasvetsning av rostfritt stål.

VAD INNEBÄR ROLLEN?
Som huvudplanerare hos oss kommer du att ansvara för planeringen samt leveranstidssättningen av inkommande order och reservationer för att säkerställa att leveranserna sker i rätt tid. Dina arbetsuppgifter innebär bl.a:
Ansvara för planering av produktionen, val av maskin samt framtagande av körplaner.
Leveranstidsätta förfrågningar och order baserat på beläggning och vid behov samråda med arbetsledare.
Bereda order- och ritningsunderlag som sedan kommuniceras med produktion
Optimera / programmera plåtar i vattenskärning i vårt affärssystem Nestix
Underhålla planeringssystemet och uppdatera med rätta parametrar.
Behärska ritningsläsning och kunna rita enklare 2D ritningar i CAD
I samarbete med inköp ta in offerter på legotjänster
Genomföra granskning av efterkalkyler vid behov.

Ständiga förbättringar är en naturlig del av vår vardag och du kommer att bli en viktig del i olika projekt som berör ämnet. Under hösten kommer en ny version av vårt ERP-system införas och då blir du del i den projektgruppen.

VEM ÄR DU?
Du har en relevant högskoleutbildning eller en gymnasieexamen och flerårig erfarenhet från liknande arbete. Du har en god it-vana, goda kunskaper i Office-paketet, erfarenhet från arbete i ERP-system samt grundläggande kunskaper i 2D CAD. Eftersom vi verkar på en global marknad och ingår i en internationell SCM-funktion samt eftersom ditt arbete kommer att utföras på svenska så förutsätter tjänsten att du har goda kunskaper i svenska och engelska

Som person trivs du med att jobba i en verkstadsmiljö med snabba beslut och många kontaktytor såsom produktion, projekt och säljorganisation. Du drivs av att lösa problem och gillar att jobba i team såväl som självständigt. Du är organiserad och gillar att slutföra uppgifter. Du trivs och vara ”spindeln i nätet” och drivs av förändringar.

FRÅGOR & ANSÖKAN
Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Camilla Eriksson (SCM Sales Scandinavia) på 0730-805510. Frågor om din ansökan och rekryteringsprocessen besvaras av Erica Öhman Rohlén (GM HR) på 0586-47130.

Sista ansökningsdag är 2018-02-21 och du söker tjänsten via denna länk.

Outokumpu is a global leader in stainless steel. We create advanced materials that are efficient, long lasting and recyclable – thus building a world that lasts forever. Stainless steel, invented a century ago, is an ideal material to create lasting solutions in demanding applications from cutlery to bridges, energy and medical equipment: it is 100% recyclable, corrosion-resistant, maintenance-free, durable and hygienic. Outokumpu employs 11,000 professionals in more than 30 countries, with headquarters in Helsinki, Finland and shares listed in Nasdaq Helsinki.